A bal oldali alvás 8 fontos egészségügyi előnye

Oszd meg ismerőseiddel
 

 

Mindannyian tudjuk, hogy a jó éjszakai alvás pozitív hatással van az egészségre. De kevesen gondolnak arra, hogy az alvási testtartás is javíthatja vagy ronthatja az egészséget. Az orvosok szerint a bal oldalon való alvás és pihenés szokása döntő hatással lehet az egészségre.

Egyszerűen elképesztő, hogy a bal oldalon alvás mennyire jót tesz az egészségnek!

Íme 8 előnye, és tippek, hogyan szokjon hozzá az ilyen alváshoz.

Hogyan képezd magad arra, hogy a bal oldaladon aludj?

Van néhány egyszerű és hatékony technika, amely segít kialakítani a bal oldali alvás szokását.

Egyesek azt javasolják, hogy varrjunk egy teniszlabdával ellátott zsebet a pizsama hátuljára. Minden alkalommal, amikor álmában megpróbál megfordulni, megakadályozza, hogy ezt megtegye.

Egy másik egyszerű módszer, ha egy extra párnát teszel a hátad mögé, ami szintén megakadályozza, hogy megfordulj.

Milyen előnyei vannak a bal oldalon alvásnak?

1. Gyomorégés enyhítése

Ha gyakran gyomorégésed van fűszeres, nehéz ételek után, ez egy nagyszerű módja annak enyhítésére. Tanulmányok szerint a bal oldalon való alvás jelentősen enyhítheti a gyomorégés tüneteit, míg a jobb oldalon való alvás akár ronthat is rajtuk.

2. Megszabadulni a horkolástól

Sokan tudják, milyen érzés fél éjszakát ébren lenni egy horkoló családtag miatt. Kiderült, hogy megszabadulni a horkolástól sokkal könnyebb, mint gondolná. Ha megtanítunk valakit, aki horkol, hogy a bal oldalán aludjon, az segít az alvási légzészavarban szenvedőknek, ami a horkolást okozza.

3. Javított emésztés

Az orvosok szerint a bal oldalon való alvás lehetővé teszi, hogy a gravitáció serkentse az emésztett táplálék átjutását a vékonybélből a vastagbélbe.

4. A szív egészségének javítása

A szív az ember legfontosabb szerve. Az orvosok szerint a bal oldalon való alvás segít enyhíteni a szívnek a gravitáció miatt alvás közbeni terhelését.

5. A lép egészségének megőrzése

Ha a bal oldaladra fekszel, javul a lép vérkeringése, ami megkönnyíti a lép munkáját.

6. A nyirokrendszer segítése

Sokan nem tudják, hogy a nyirokrendszer milyen fontos a test megfelelő működéséhez. A test bal oldala dominál ebben a rendszerben, ezért a bal oldalon való alvás több időt ad a szervezetnek a méreganyagok kiürítésére és a nyirok mozgatására.

7. A keringési rendszer segítése

A vérkeringés javítása és a visszerek csökkentése a bal oldalon való alvás két határozott előnye, ami segít csökkenteni a test jobb oldalán található vena cava (a test legnagyobb vénája) nyomását.

8. A magzat vérellátásának javítása a terhesség alatt

A terhes nőknek gyakran tanácsolják, hogy a bal oldalukon aludjanak. Ez javítja a szív vérellátását, ami jót tesz az anyának és a babának egyaránt.

Megosztásokat köszönöm

forrás