A fugák elszürkültek, sehogy nem tudtam kitakarítani, de ez a módszer segített!

Oszd meg ismerőseiddel
 

 

A járólap és a csempe egy idő után bepiszkolódik. Ennek több oka is lehet, vízkőlerakódás, nedvesség, zsír, penész és mosószer maradvány is.

Ma szeretnénk megismertetni veletek egy házilag elkészíthető tisztítószert, amelynek használatától a csempe és a járólap ismét ragyogni fog.

Hozzávalók:

7 pohár víz,
1/2 pohár szódabikarbóna,
1/3 pohár citromlé,
1/4 pohár ecet.

Keverjük össze a hozzávalókat, használatkor pedig viseljünk gumikesztyűt. A csempéket és fugákat is tisztíthatjuk vele, akár a padlócsempét is feltakaríthatjuk vele.

Takarítás tisztítószerek nélkül:

Mosószappan:

A mosószappan természetes anyagokból készül és antibakteriális hatása van. Szappannal tisztíthatjuk a járólapot, a mosdókagylót, a kádat és még sok más dolgot. A mosószappan mivel fertőtlenít megöli a baktériumokat is. Vásároljunk egy mosószappant, ha lehet akkor citrom illatú legyen. A mosószappan lúgot tartalmaz amely hatékonyan és gyorsan eltávolítja a piszkot.

Szódabikarbóna:

Ezzel a termékkel szinte minden tisztítható. Hatékonyan tisztítja a piszkot és minden csillogni fog tőle. A szódabikarbóna még a teafoltot is eltávolítja a bögrékről. Ha a poharakat szódabikarbónával mossuk el, akkor gyönyörűen fognak csillogni. Keverjünk el 2 kiskanál szódabikarbónát egy liter vízben, majd áztassuk az edényeket ebbe a keverékbe. Ha az edények nem lesznek tiszták az áztatástól, akkor tegyünk a mosogatószivacsra szódabikarbónát, majd azzal dörzsöljük át az edényeket.

A hűtőszekrény és a mikrohullámú sütő falait is tisztítsuk szódabikarbónával, sőt az evőeszközöket is. Ha összekeverünk egy rész szódabikarbónát, egy rész sóval és két rész ecettel, akkor ezzel a keverékkel kidugíthatjuk az eldugult lefolyót. Öntsük ezt a keveréket a lefolyóba, majd hagyjuk benne állni 15 percet, utána pedig öblítsük le forró vízzel. Így megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól is.

Megosztásokat köszönöm

forrás