Az egyik legerősebb természetes antibiotikum: a te otthonodból sem hiányozhat!

Oszd meg ismerőseiddel

 

Hazánkban sokan csak fűszernövényként ismerik, pedig az egyik leghatékonyabb természetes antibiotikum.

Egészen pontosan az oregánóról beszélnük! Háromszor annyi antioxidáns van benne, mint a szuper élelmiszernek számító áfonyában.

Az antioxidáns vegyületek lényege, hogy lekötik a káros szabad gyököket, csökkentve így a testet öregítő, megbetegítő oxidatív stresszt.

Az oregánó szó görög eredetű, jelentése “öröm”. Hippokratész a legerősebb antibakteriális szerként tartotta számon. A hagyományos gyógyászatban az oregánó levelét emésztési és légzési nehézségek enyhítésére használták.

A növény olaja számos ásványi anyagot tartalmaz, így jelentős mennyiségű kalcium, magnézium, cink, vas, kálium és réz található benne. Gazdag C-és A-vitaminban is. Ezért rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.

Az oregánó olajában jelentps mennyiségben található továbbá Linaol és borneol, valamint karvakról, amelyek baktérium- és gombaölő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az oregánó olaj éppen ezért hatékonyan tud hozzájárulni egészségünk megőrzéséhez, és csökkenti egyes fertőzések kialakulásának kockázatát is. Az oregánó olajnak nincs káros mellékhatása, ráadásul táplálja a szervezetet, és nem fosztja meg a tápanyagoktól.

(Ne fogyasszuk, ha allergiásak vagy érzékenyek vagyunk az oregánóra, vagy az orvos ellenjavallja a fogyasztását.)

Megosztásokat köszönöm