Erősebb az antibiotikumnál: házi fokhagymaleves

Oszd meg ismerőseiddel
 

 

Ennek a levesnek betegségmegelőző hatása is van.

Napjainkban sokat nőtt a hagyományos antibiotikumokkal szembeni rezisztencia, elsősorban ennek túlzott használata miatt. Sokan szednek antibiotikumot a legegyszerűbb fertőzésekre is, ami miatt ugyanaz a gyógyszer már nem fejti ki hatását a célzott baktériumok ellen.

Sokan kezdenek visszatérni a természetes gyógymódokhoz, illetve az egészséges ételekhez, amelyekről sokszor bizonyosodott be hatásosságuk.

A Washingtoni Egyetem egy sor kutatást végzett, melyek során különböző ételek és hagyományos antibiotikumok hatásait vetették össze, ennek kapcsán jöttek rá a fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásaira.

A gyógyító fokhagymaleves recept:

5 fej bio fokhagyma
2 kanál olívaolaj
2 kanál vaj
2 nagy fej vöröshagyma
1 kanál frissen vágott csombor, vagy egy kiskanál száraz, őrölt csombor
egy csésze tejföl
egy csésze (250 ml) húsleves
egy csomónyi petrezselyem levél
egy kiskanál száraz bazsalikom

Az összetevőket apróra vágjuk (a kenyéren kívül) és a húslevesben megfőzzük. Miután megfőtt, mixerrel jól összekeverjük, míg krémes állagú nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd a tetején ízlés szerint zöld levéllel és kenyérkockákkal tálaljuk.

Egy másik recept szerint a hagymát és fokhagymát vajon meg kell dinsztelni, azonban ez nem túl egészséges a szívre. Ha viszont a vajat a leveshez adjuk, ez egy különleges ízt fog kölcsönözni neki, csakúgy, mint az olívaolaj. A tetejére pirított kenyérkocka kerüljön.

Ajánlott a levest este, forrón fogyasztani!

Megosztásokat köszönöm