Ezzel a „szívvédő” virággal ápolhatjuk a szívet és a meridiánokat!

Oszd meg ismerőseiddel
 

 

Kínában régóta fogyasztják az akácvirágot. Mind a bimbóival, mind a kinyílt akácvirágokkal lehet gyógyhatású ételeket készíteni.

Az Orvosi Tudások Összeállítása (Yi lin zuan yao) című könyvben feljegyezték, hogy az akácvirág eltávolíthatja a tüzet a szívből, kitisztítja a tüzet a májból, és erősítheti a vesét. Emellett az aranyér kezelésében is gyakran használják ezt a virágot.

A modern kutatásokból kiderült, hogy az akácvirág sok zsírsavat, szaponint, fehérjét, vitamint és ásványi anyagt tartalmaz. Az akácvirágban található rutin és kvercetin helyreállíthatják a hajszálak normális rugalmasságát, bizonyos mértékben enyhíthetik a gyulladást, tágíthatják a koszorúereket, javíthatják a szívizom vérkeringését, csökkenthetik a vérnyomást és a lipidszintet.

Itt ajánlunk egy receptet:

Pirított tojás akácvirágokkal

Hozzávalók:

150 g friss akácvirág,

3 db tojás,

megfelelő mennyiségű zöldhagyma,

só és étolaj.

Elkészítés:

Szedjük le az akácvirágokat az ágakról, mossuk meg, forraljuk fel vízben, vegyük ki a fazékból, szűrjük le a vizet. A megtisztított zöldhagymát vágjuk kis darabokra. Verjük fel a tojásokat, keverjük össze a tojást az akácvirágokkal. Adjunk hozzá zöldhagymát és sót. Melegítsük fel a fazekat, adjunk hozzá étolajat, öntsük bele az akácvirágos tojást, és többször keverve pirítsuk meg a spernyőben.

Ezt az ételt az erős májtűz által okozott fejfájás, vörös szem, fájdalmas garat, aranyér, magas vérnyomás, cukorbetegség esetén ajánlott fogyasztani.

Megosztásokat köszönöm

forrás: 养生中国