Ne dobd ki a cseresznye szárát, hálás leszel a tanácsért

Oszd meg ismerőseiddel
 

 

Kevesen tudják, hogy a cseresznyeszárat nem szabad eldobni, attól sokkal értékesebbek a benne lévő hatóanyagok. A népgyógyászat évszázadok óta alkalmazza a cseresznye és cseresznyeszár szelíd gyógyhatásait.

A cseresznyeszár jótékonyan hat a vizelet-kiválasztó rendszer működésére. Ennek köszönhetően hatékonyan alkalmazható a szervezetben felszaporodott, felesleges, pangó folyadék kihajtására. Ödémák esetén is alkalmazható. Vízhajtó hatása jól jön hólyaggyulladás esetén, mert a fokozott folyadékürítés segít lemosni a patogén kórokozókat a nyálkahártyáról. A szervezetben felszaporodott felesleges folyadék elvezetésével jótékonyan hat az ér – és nyirokrendszerre. Ezen folyamatok összessége jótékonyan támogatja a szív munkáját is.

Segít a lerakódott, letapadt nyák feloldásában és kiürülésében, ezért hatékony nyákoldó, köptető és köhögés csillapító szer.

A fokozott folyadékürítés támogatja a szervezetben felszaporodott gyulladáskeltő anyagok kiürülését. Köszvényben is hatékonyan alkalmazható, mind a gyulladás, mind az ödéma csökkentésére.

Nyák nemcsak a légutakban tud lerakódni, hanem az emésztőrendszerben is. A cseresznyeszár, pláne, ha más hasonló hatású és egymást támogató hatóanyaggal együtt alkalmazzuk, akkor nagyon hatékonyan képes feloldani ezeket a letapadt nyákokat. Fokozza az emésztőrendszer tisztulását, ennek köszönhetően például hatékonyan alkalmazható székrekedés esetén, vagy akár fogyókúrák alatt is.

Ajánlott fogyasztás:

Ahhoz, hogy a hatóanyagok munkáját pluszban tudjuk segíteni, érdemes tudni, hogy mikor lenne optimális a bevitele.

Vízhajtó hatását, hogy ki tudja fejteni, egy héten keresztül szükséges fogyasztani napi 1 csészével, lehetőleg a reggeli órákban. Ne hagyjuk délutánra vagy estére, mert megzavarhatja a nyugodt éjszakánkat, ha állandóan fel kell kelnünk miatta.

Húgyhólyaggyulladás kiegészítő kezeléseként napi 3 csészével szükséges elfogyasztani.

Rendszeresen fogyasztott heti 2 csésze tea, a nap bármely szakában, képes a szív munkájának támogatására.

Az emésztőrendszerben letapadt nyák kiürítését este, lefekvés előtt elfogyasztott csésze tea képes támogatni. Érdemes 2-3 egymás utáni este megismételni.

Az orvosok is kifejezetten ajánlják a cseresznyeszárából készült tea fogyasztását a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, de akiknek az emésztésükkel van gond, azok is alkalmazhatják. Székrekedés ellen is bevethető, hiszen csak egy kicsit erősebb főzetet kell készíteni, és éhgyomorra elkortyolni.

A cseresznyeszár tea méregtelenít, segít eltüntetni a kellemetlen narancsbőrt, sőt a zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatunk, ha fogyókúránk kiegészítéseként naponta 3 csészényi teát fogyasztunk.

A cseresznyeszárakat gyűjtsük össze, ne mossuk meg, sötét helyes szárítsuk meg, majd kissé törjük össze. Szellős helyen papír vagy vászontasakokban tároljuk.

Cseresznyeszár tea készítése:

Fél liter, forrásban lévő vízbe tegyünk két kiskanál szárított szárat, és hagyjuk 5 percig főni. Lefedve hagyjuk negyed órát állni, majd szűrjük le. Langyosan, apró kortyokban fogyasszuk, esetleg mézzel ízesíthetjük, de jobb önmagában.

Megfázás esetén naponta három csészével igyunk. Reumás betegségek, szívpanaszok esetén lefekvés előtt egy-egy csészével. Fogyókúra kiegészítéseként egy liternyit fogyasszunk naponta étkezések előtt.

A cseresznyeszár tea reumás betegségek esetén akár borogatásként, vagy fürdőként is alkalmazható.

Forrald fel a cseresznyeszárat, igyál folyadékot és hálás leszel a tanácsért
Ebben a videóban megnézheted:

Videó link: itt

Megosztásokat köszönöm